Der er naturligvis mange forskellige måder at komme til Comosøen på. Her skal blot nævnes de mest direkte fra København til Gittana.

Bil

Om sommeren er den korteste vej over Rødby, Kassel, Ulm, Lindau, Oberriet, Chur, Splugen, Splugenpass, Chiavenna og Bellano i alt godt 1300 km. Splugenpass er lukket om vinteren og indtil ca. 1. juni, så da må man den lidt længere vej over Julierpass og St. Moritz, hvis man kører denne vej. Køretiden er omkring 14 – 16 timer.

Om vinteren kan den hurtigste vej være over Basel, Lucern, Bellinzona, Lugano, Menaggio og så sejle over Comosøen til Varenna. Denne tur er omkring 1400 km og kan gøres på ned til 15 timer. Husk at tjekke sejlplanen for færgerne på Comosøen på www.navlaghi.it

Tog

Der er tog fra Milano Centrale til Tirano ved den schweitziske grænse. I skal dog kun til Varenna. Det tager omkring én time.

Fly og billeje

Flyv til Milano Malpensa eller Milano Linate.

Både Easyjet, SAS og Norwegian har flere daglige afgange – tit til meget billige priser.

Ryan Air flyver til lufthavnen Orio del Serio ved Bergamo.

Fra lufthavnene til Gittana er der under 1,5 times kørsel i bil.

Bilen kan f.eks. lejes gennem Easyjet eller gennem Rentalcars.com og hentes lige uden for terminalen. På hjemturen på vej til Milano Malpensa kan bilen med fordel optankes på motorvejen ved Somma Lombardo, ca. 10 km. før terminal 2, hvor Easyjet flyver fra. Men den kan selvfølgelig også bare afleveres ved terminalen. Så tanker udlejeren den op. Mod et gebyr og til høje benzinpriser…

Der er i øvrigt både exprestog og shuttlebus fra Malpensa lufthavn direkte til Milano.